Anita wordt opgenomen

Heb je Anita wordt opgenomen gezien? Voor dit programma heeft Anita Witzier zich een paar weken laten opnemen in een gesloten psychiatrische kliniek, en “leefde ze mee met de cliënten en medewerkers”, aldus de beschrijving van de KRO.

Wie hierbij denkt aan taferelen à la One Flew Over The Cuckoo’s Nest, of überhaupt aan witte jassen en vastgebonden patiënten op brancards, komt bedrogen uit. Nee, Anita puzzelt met de cliënten, laat hen vertellen over de reden dat ze daar zijn en doet met cliënt Piet boodschappen voor de gezamenlijke maaltijd. Allemaal heel integer en empathisch. En ja, dat is precies zo saai als het klinkt. Want hoezeer haar aanpak van zo’n onderwerp ook in Anita en de KRO te prijzen is, het levert geen boeiende televisie op. Het is te realistisch, denk ik. Uren kijken hoe gewone mensen in Big Brother op de bank zitten was ook niet interessant.

Allemaal heel integer en empathisch. En ja, dat is precies zo saai als het klinkt.

Anita wordt opgenomen

Des te spannender dat vandaag bekend werd dat Anita wordt opgenomen tot stand is gekomen onder grote druk op de cliëntenraad van GGz Centraal. De cliëntenraad Flevoland vond de tv-opnamen in strijd met de interne regels over privacy. Of ze nu werkelijk een punt hebben of niet, het is logisch dat de alarmbellen afgingen: de producent, Skyhigh TV, is o.a. bekend van het programma ‘Project P: Stop Het Pesten’ (RTL 5). In dat programma werden opnamen op middelbare scholen gemaakt met verborgen camera’s.

Verborgen camera’s! De cliëntenraad onder druk zetten! Precies wat Anita wordt opgenomen nodig heeft. Een rel, drama, een reden om te kijken. Jammer dat het programma al opgenomen is. Misschien een idee voor seizoen 2?

 

Bekijk hier de zes afleveringen van Anita wordt opgenomen.

Advertenties

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s